Verblijf

Thuis voelen en comfortabel verblijven.

Ruimte voor privacy, persoonlijke wensen, activiteiten, een luisterend oor en leuke ontmoetingen.​

Mensen met een lichamelijke chronische ziekte of beperking kunnen bij Respijthuis Patrick logeren. Hierbij kunnen hun mantelzorgers de verzorging voor een dag, weekend, week of langer overdragen.

Het kan gaan om oververmoeide mantelzorgers, maar ook om mantelzorgers die de verzorging enige tijd niet meer op zich kunnen nemen.

In het respijthuis bieden wij enkel respijtzorg, of logeeropvang, voor volwassenen. Wij zijn geen zorginstelling. In het respijthuis treft u dus enkel andere gasten voor logeeropvang. Wij werken uiteraard wel nauw samen met diverse professionele zorgverleners.

Respijthuis Patrick voordeur

Ik heb een toptijd gehad hier. Ik voelde me helemaal op mijn plek.

Dank jullie wel!​

Verzorging

Als de professionele zorg niet in handen blijft van de eigen huisarts en thuiszorgorganisatie, dan wordt deze overgenomen door het team Graafstroom van thuiszorgorganisatie Rivas en de huisarts uit Bleskensgraaf.

Respijthuis Patrick werkt in nauw overleg met verschillende thuiszorgorganisaties, huisartsen, ziekenhuizen, mantelzorgmakelaars, vrijwilligerscentrales en andere betrokkenen.

De overige ondersteuning en begeleiding gebeurd door een team van speciaal geschoolde vrijwilligers, gecoördineerd door een coördinator. Dit team staat 24 uur per dag voor de gasten klaar en biedt deze een ontspannen verblijf.

Rivas logo

Faciliteiten

Buiten

Respijthuis Patrick heeft een rustige ligging met een heerlijke tuin aan het water de Alblas.
In de tuin zijn verschillende zitplekken.
Op het terras achter het respijthuis, in het prieel naast het huis en in de beleeftuin. Dit biedt verschillende rustmomenten.

In het huis is gratis wifi beschikbaar.

Binnen

In de riante woonkamer zijn verschillende zithoeken gecreëerd. Zo kunt u zich terugtrekken met uitzicht op de tuin of bij de gezamenlijke televisie aan de voorzijde van het huis. De gezellige grote eettafel biedt de mogelijkheid om samen de verschillende maaltijden te gebruiken.

Gastenkamers

Er zijn vier gastenkamers. Deze éénpersoonskamers zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. U vindt er een TV, relaxfauteuil en een praktisch ingerichte kast voor uw kleding en koffer. Op de kamers kan gebruik worden gemaakt van een oproepsysteem (domotica).

Activiteiten

Onze gastvrouwen en gastheren organiseren verschillende activiteiten om het verblijf nog aangenamer te maken.

De activiteiten worden afgestemd op de aanwezige gasten. We houden rekening met hun persoonlijke wensen en behoefte aan rust of juist wat meer dynamiek.

Niemand is verplicht om ergens aan deel te nemen wanneer men daar simpelweg geen behoefte aan heeft.

De activiteiten waar onze gasten vaak naar uitkijken zijn:

  • vissen (in de tuin van het Respijthuis)
  • wandelingetje langs het water en de geitjes
  • een uitstapje naar de kringloopwinkel
  • spelletjes doen (sjoelen, bordspellen)
  • lekker niksen, met een kopje koffie/thee
    en een krant

Familieleden of vrienden zijn van harte welkom om op bezoek* te komen in het respijthuis.

*vanwege corona is bezoek helaas minder vrijblijvend en dient dit besproken te worden.